Friday, December 07, 2007

SYAITAN/SHAITAN/SATAN/SETAN......

Kadang-kadang benda itu nampak baik, walaupun sebenarnya tidak baik. Syaitan memperlihatkan seolah-olah ia baik.Namun Syaitan sebenarnya takutkan ALLAH. Setelah berjaya mengkafirkan manusia, ia berlepas tangan. Tugasnya selesai disitu.

Sometimes, some deeds looks/sounds good though its arent.. BUT Satan made these deeds seem fair to us . Somehow satan fear Allah, whenever he had succeeded with his tricks upon us, he leave us and his mission had accomplished.

Anfal [48]
Dan (ingatlah) ketika Syaitan memperhiaskan kepada mereka perbuatan mereka (yang salah itu, untuk dipandang elok dan diteruskan), serta menghasut mereka dengan berkata: Pada hari ini tidak ada sesiapa pun dari umat manusia yang dapat mengalahkan kamu dan sesungguhnya aku adalah pelindung dan penolong kamu. Maka apabila kedua-dua puak (angkatan tentera Islam dan kafir musyrik) masing-masing kelihatan (berhadapan), Syaitan itu berundur ke belakang sambil berkata: Aku berlepas diri dari kamu, kerana aku dapat melihat apa yang kamu tidak dapat melihatnya; sesungguhnya aku takut kepada Allah dan Allah sangat berat azab seksaNya.

Al-Anfal[48]
And when Satan made their deeds seem fair to them and said: No-one of mankind can conquer you this day, for I am your protector. But when the armies came in sight of one another, he took flight, saying: Lo! I am guiltless of you. Lo! I see that which ye see not. Lo! I fear Allah. And Allah is severe in punishment. (48)

Sabda Rasulullah SAW : "Hendaklah kamu bertaqwa di mana sahaja kamu berada. Ikutilah setiap kejahatan (yang kamu lakukan) dengan kebaikan, moga-moga kebaikan itu akan menghapuskan kejahatan. Bergaullah dengan manusia dengan akhlak yang baik." (Riwayat At Termizi dan Ahmad)InshaALLAH. ALLAH selamatkan kita dan bantu semua orang ISLAM balik ke pangkal jalan.

No comments: